Kedves vásárlóink! Jelenleg webáruházunk csak Budapesten és Pest megyében végez kiszállítást! Pest megyén kívüli szállítási igény esetén, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Gránátalmalé, bio, Dr. Steinberger (750ml)

Cikkszám: 
bio_12208


100%-os, első préselésből kinyert direktlé.

Kiváló termőterületekről származó, gondosan válogatott, nap érlelte gránátalmát közvetlenül a betakarítás után kipréselik, kíméletesen feldolgozzák és palackozzák.
A végeredmény egy prémium minőségű, tiszta gránátalmalé, amely a gyümölcs természetes összetevőinek teljes gazdagságát tartalmazza.

Fogyasztási javaslat: napi 100 ml

Összetevők: bio gránátalmalé

Kiegyensúlyozott, változatos étrendet és egészséges életmódot ajánlunk.
Rendelhető
3 990 Ft
Részletek
A Perzsiában őshonos gránátalma a legősibb gyümölcsök egyike.
Szimbolikája rendkívül gazdag és utal gyógyászatban betöltött szerepére is.
Különböző kultúrákban a halhatatlanság, a sokoldalúság, az örök termékenység, a kimeríthetetlen bőség, a tavasz, a megújhodás a regeneráció jelképe.
Az Ayurvéda gyógyászat szerint a gránátalma fa „egész patikával” ér fel.
Általában nyersen fogyasztják a gyümölcsöt, melynek ehető része (a teljes gyümölcs fele) 80 % gyümölcslét és 20 % magot tartalmaz.
Levéből gyakran készítenek italokat; a Közel-Kelet egyes területein levesek, az Antillákon változatos ételek alapanyaga.
Az utóbbi évek intenzív kutatásainak köszönhetően bebizonyosodott, hogy a gránátalma gyümölcs leve, még inkább kivonata lassítja az ateroszklerózis előrehaladását, csökkenti a következményként kialakuló érkárosodásokat, és további kardiovaszkuláris kockázatokat.
Hatását jelentős polifenol, C-vitamin és pektin tartalmának köszönheti.
Kiemelt jelentőségűek közülük a fenoloidok csoportjába tartozó antociánok és rokon szerkezetű procianidinek.
Ezek a vegyületek megőrzik, illetve javítják az erek rugalmasságát, segítik fenntartani az ér legbelső sejtrétegének egészséges működését, csökkentik a szabadgyökök okozta krónikus betegségek kialakulásának valószínűségét.
Antioxidáns hatásuk modellkísérletekben meghaladta más jól ismert növényi készítmények (vörösbor, zöld tea) aktivitását.
Kéthetes gránátalma készítmény fogyasztása jelentősen gátolta a lipidperoxidációt, javította a plazma antioxidáns kapacitását és különösen előnyösen befolyásolta a védő koleszterin (HDL) szintet és a vérlemezke aggregációra való hajlamot, segítette fenntartani az egészséges állapotra jellemző vérnyomás értékeket.
A gránátalma hatóanyagok ugyancsak antioxidáns tulajdonságuk révén védenek az oxidatív stressz sejtkárosító hatásától támogatva az immunrendszer munkáját és segíthetik a normál sejtosztódást.
Gránátalmalé, bio, Dr. Steinberger (750ml)
Gránátalmalé, bio, Dr. Steinberger (750ml)
3 990 Ft
Webáruház készítés