Kedves vásárlóink! Jelenleg webáruházunk csak Budapesten és Pest megyében végez kiszállítást! Pest megyén kívüli szállítási igény esetén, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Nádcukor, lágy sötétbarna, Naturmind

Cikkszám: 
bio_407204
Összetevők: nádcukor
Származási ország: Egyesült Királyság.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

- Energiaérték: 1610 kJ / 378 kcal
- Zsír: 0 g
amelyből telített zsírsavak: 0 g
- Szénhidrát: 94,5 g
amelyből cukor: 94,5 g
- Rost: nyomokban
- Fehérje: nyomokban
- Só: 0,005 g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Glutén- és allergé nmentes üzemben csomagolva!

Rendelhető
1 190 Ft
Részletek
A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem.
Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás.
Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét. Minél több színanyag marad a cukorban, annál karakteresebb az íze és aromája.

A lágy sötétbarna nádcukor különlegessége, hogy a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően az átlagosnál jóval több melasz marad a végtermékben, ettől van sötét színe és karamellre emlékeztető illata.

A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.

Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell).

Adagolása nem tér el a kristálycukorétól.
Nádcukor, lágy sötétbarna, Naturmind
1 190 Ft
Webáruház készítés