Részletek
Felhasználható:
Hot-dog: Az ország utcáiról, fesztiválokról, benzinkutakról elmaradhatatlan amerikai hot-dogok egyik fő összetevője.
Lángos: a tésztába keverve belesütve, vagy a már kisült lángost megszórva.
Grill húsok, frissensült húsok: A kerti partik elmaradhatatlan sült hagymája.
Hagymás kenyér: Kenyérsütő gép használata esetén a liszt közé keverve.
Party szendvicsek, illetve házi zsíros kenyér: Megszórva a szendvics teteje dekorációként, és elkerülhető a nyers hagyma kellemetlen utóhatása.
Egytálételek:
Rizs: A készre főzőtt rizsből, borsóból, egyéb zöldségekből kíváló főétel készíthető a vegetáriánusok nagy örömére, amihez remekül passzol a pirított hagyma.
Zöld saláták: Zöld saláták tökéletes kiegészítője, főzés nélkül egyszerűen elkészíthető könnyed vacsora.
+ Extra: Pirított hagymás burgonyapüré (4 személyre): 1? kg lehetőleg sárga, enyhén szétfövő burgonya, 2 teáskanálnyi tengeri só, 5 - 6 dkg teavaj, 1 csapott evőkanálnyi kacsa vagy libazsír, 1 dl tej, 3 - 4 evőkanálnyi szárított, pirított vöröshagyma, tiszta csapvíz.
A burgonyapürét rendeltetése szerint elkészítjük. A készre ízesített burgonyapüréhez szórjon hozzá 3 - 4 evőkanálnyi szárított, pirított vöröshagymát és keverje el jó alaposan. A legmeglepőbb hatást akkor érheti el, ha közvetlen tálalás előtt adja a püréhez, mert ekkor nincs ideje megpuhulni és fogyasztáskor kellemesen ropogós lesz még.