Összetevők: *bio nádcukor
*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
A nádcukrot frissen aratott, hagyományosan művelt cukornádból nyerik.
Átlagos tápanyagtartalom 100g- termékben:
- Energiaérték: 1663 KJ / 396 kcal
- Fehérje: 0,1g
- Szénhidrát: 99,6g
- Zsír: 0g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium
Felhasználása: édesítésre, kávékhoz, teákhoz, finom aromát ad a süteménynek, desszertnek. A hagyományos fehér cukor ideális és természetes helyettesítője.
Jó tudni: a boltokban kapható "barnacukor" a legtöbb esetben nem más, mint fehércukor nádmelasszal színezve. Így az nem egészségesebb, mint a fehércukor (bár az elnevezés alapján sokan ezt feltételezik), szemben az élettanilag valóban sokkal előnyösebb nádcukorral.
A nádcukor előnyei:
- Természetes cukor, amit a szervezet sokkal jobban fel tud dolgozni, mint a fehér cukrot, emellett a cukron kívül más tápanyagokat is tartalmaz (tápegészebb).
- Előállítása nem vegyi eljárással történik, ebből kifolyólag környezetbarátabb
- Ízében egyedibb